Att tjäna extra pengar är alltid bra och det bästa är att det finns så många olika sätt att göra det på. Man kanske vill tjäna extra för att göra ett nytt inköp eller så vill man spara till pension alternativt bara ha en bra buffert om man skulle vara i akut behov.

Vägen till extrapengar kan kännas svår, speciellt om man redan har ett heltidsjobb som tar upp det mesta av ens tid. På helgerna vill man kanske njuta av ledigheten tillsamman med vänner och familj, eller så känner man sig bara för trött för att faktiskt ta sig an ett nytt jobb.

För den som vill tjäna extra pengar kan man dock hitta enkla och väldigt snabba lösningar, åtminstone om man har tillgång till internet och en dator. Det går i vissa fall även bra med bara en smartphone, men den större skärmen som en dator har gör det enklare att utföra vissa arbeten online.

Ett tips på jobb som man kan sköta online är att arbeta som översättare eller skribent. Det finns många företag som är i behov av bra och pålitliga skribenter och det bästa är att man kan jobba när man har tid och lust. Som frilansare av detta slag får du själv möjlighet att påverka din inkomst varje månad. För vissa räcker det att skriva ihop 1000 kronor extra, medan andra lägger ner stor tid och kan tjäna många tusenlappar, som sedan kan gå till sparande eller t.ex. en efterlängtad resa.

Även marknadsundersökningar online är ett sätt att tjäna extra pengar. Här får man registrera ett konto på en sajt som jobbar med just denna typ av tjänst och kan därefter tjäna pengar genom att svara på frågor och enkäter. I vissa fall får man betalt i annan form än kontanter, t.ex. genom biobiljetter eller presentkort. Även om detta inte är ”riktiga pengar” så tjänar man ändå in de pengar man har, genom att istället utnyttja biljetterna nästa gång man ska på bio.

Sen finns det naturligtvis en annan möjlighet, nämligen att blogga. Bloggar är idag mycket populära och människor älskar att läsa om andras liv och vardag. Du kan blogga om precis vad du vill, men vill du att bloggen ska bli stor är det bäst om du väljer ut ett specifikt ämne som du håller dig till. Det kan t.ex. handla om en sport som du finner intressant eller kanske till och med en träningsblogg där du kommer med tips och råd till dina läsare. Ju fler människor som besöker din blogg, desto mer intressant blir du som plattform för företag att marknadsföra sig på. Marknadsföringen kan ske i form av ett sponsrat inlägg eller att företaget t.ex. får lägga upp en banderollannons på din blogg. I utbyte mot att få synas på din sajt får du betalt i pengar.

Det finns alltså många sätt att tjäna pengar på nätet, men få människor vågar sig på detta i tro om att det inte kommer att gynna speciellt mycket. Visserligen kan det ta ett tag innan en blogg blir stor, man blir en duktig skribent eller man gjort tillräckligt många marknadsundersökningar, men du kommer fortfarande att tjäna mer pengar än vad du gjorde innan.