Att tjäna pengar på bloggen har blivit någonting som allt fler har fått upp ögonen för, för att man ska kunna lyckas med detta krävs det dock att man tycker om att blogga och har en passion för detta. Om du redan har en blogg som har många regelbundna läsare kommer du med stor sannolikhet att kunna tjäna pengar på detta. Det är nämligen detta som betalar sig för de olika bloggarna. Det krävs att man har en stadig statistik för att man ska kunna tjäna lite på detta och för att man ska ha möjlighet att faktiskt leva på det krävs det att man har en riktigt stor blogg. Dock kan alla bloggare redan från start se till att få in lite extra pengar från bloggen. Det kommer nämligen att betala för sig förr eller senare om man ser till att fortsätta blogga ett längre tag.

Det är dessutom väldigt enkelt att börja med detta och många olika bloggtjänster erbjuder detta redan från start och första inlägget. Det innebär att de sätter annonser på din blogg så att du får betalt per annonsvisning. Annonserna är ofta relaterade till dina besökare och deras intressen men de kan även passa bra ihop med bloggen i fråga. Därav är detta ett mycket bra sätt att tjäna pengar och det kan även motivera dig att fortsätta blogga. Ju mer du bloggar, desto mer sidvisningar kommer du att få och desto mer pengar kommer du att tjäna. Därför bör de allra flesta som har ett intresse för att blogga och vill skapa en sidoinkomst starta en blogg angående ett intresse som de brinner för. Ju mer du bloggar och ju mer engagerad du är i bloggen desto mer kommer dina läsare tycka om att gå in på sidan och fler och fler kommer att besöka hemsidan. Desto mer pengar kommer du att tjäna via reklam och annonser. Därför är detta väldigt bra om du är en engagerad bloggare och om du riktar in dig på något specifikt ämne så som till exempel, sport, mode, skönhet, teknik eller barn.

När du vill komma igång kan du börja med att välja en plattform där du helt enkelt får betalt redan från start, då behöver du inte på egen hand fundera över hur du ska göra för att för att komma igång med att tjäna pengar utan du kommer att få något öre redan från denna första annonsvisningen. Om man istället har en större blogg kan det löna sig att skapa avtal direkt med företag angående att visa deras annonser på bloggen. Dessutom kan man göra sponsrade inlägg, vilket innebär att du får betalt för att göra reklam för ett specifikt företag. Detta kan du ofta få redan innan du har speciellt många följare och det är någonting som du bör överväga när du vill tjäna pengar på din blogg. Du bör dock ha i åtanke att du kan förlora följare om du gör för mycket reklam eller om du rekommenderar produkter som du själv inte tycker är bra, se till att all reklam som du gör via din blogg på ett eller annat sätt är relaterad.