Nu har mer än en vecka gått sen vi berättade om vad som händer i min och Andreas interna tävling. I förra inlägget skrev jag om att jag hade tagit ett stabil ledning med hela två sales. Samma dag som det inlägget publicerades fick Andreas två sales och jag ledde endast med ett par kronor.

Sen fortsatte det och i torsdags förra veckan gick Andreas om mig. Nu har han 5 sales och jag bara 3. Så nu får det bli en uppryckning från mig så att jag går ifatt och förbi. Det jag måste jobba med är att öka konverteringsgraden markant. Under den senaste veckan har jag haft 40% fler besökare än Andreas.

En anledning till att Andreas har en högre konverteringsgrad skulle kunna vara att hans populäraste sökord är gratis framkallning medan mitt är framkalla bilder. Hans besökare är förmodligen mer på jakt efter gratis framkallning. Samtidigt har jag fått in ungefär lika många besökare som Andreas på mitt nästa bästa sökord som är framkalla bilder gratis, så frågan är om hela sanningen ligger i besökarnas köpbenägenhet (heter det så när det är gratis?).

När jag studerade min populäraste landningssidorna kunde jag hitta en möjlig förklaring till min lägre konverteringsgrad. De flesta av mina besökare kommer till min lista över fotoprodukter. Samtidigt har mina sales genererats från min sida om gratis framkallning. Där tror jag att jag har lösningen… Så nu ska produktlistan optimeras för att också generera sales!

Taggar: , , , , , , , , ,