Vi har märkt att vi på senaste tiden fått mer och mer svenskt spam till våra företagsmail. Främst en massa nyhetsbrev som vi aldrig beställt, dvs inget annat än irriterande SPAM!

Efter att ha haft kontakt med ett par av avsändarna till dessa nyhetsbrev fick jag fram att den gemensamma källan är det svenska företaget PAR. Det är alltså de som tjänar pengar på att sälja mail vidare till företag som sedan skickar "nyhetsbrevet" till dig. Det finns ett lätt sätt att bli av med detta, det räcker med att ringa 08-775 36 00 och begära att de ska spärra hela ens företag. Då slipper du både spam i mailboxen, brevlådan och telefonen.

Tänk om 1000 företagare skulle ringa och säga tydligt till PAR att de inte vill ha mer oönskad e-post? Att de anser att det är spam! Det skulle ge dem ökad arbetsbelastning, samt förhoppningsvis (men troligen inte) insikten om att det de håller på med inte ses som ok. Så därför uppmanas nu alla företagare:

1. RING 08-775 36 00
2. SÄG:
Jag är inte intresserad av oönskade nyhetsbrev eller annat spam!
3. Du kommer att få uppge organisationsnummer.
4. Passa även på att spärra dina andra uppgifter så att de inte säljs till telemarketingbolag eller företag som skickar fysisk reklam till dig.

Var så trevlig/bestämd/arg/artig som du känner för.

Sprid gärna detta tips vidare!