Växla.nu - loggoVi fortsätter att lansera enkla men funktionella tjänster för folk som ska ut och resa. Tidigare i veckan lanserades tidsskillnad.nu officiellt (bloggpost), och tidigare i år har vi lanserat packlista.com (bloggpost). Nu fortsätter vi att underlätta förberedelserna för resan genom att lansera en prisjämförelsetjänst för resevaluta – vaxla.nu.

Om Växla.nu

Har du alltid undra var du får mest valuta för pengarna? Genom att fylla i hur mycket du vill växla, får du snabbt upp en jämförelse på hur mycket valuta du får hos respektive bolag. Förutom att ta hänsyn till växelkurser tar vaxla.nu även med företagens avgifter i beräkningen. En tydlig slutsats man kan dra (som vi själva inte trodde innan) är att det vid lite större summor faktiskt är billigare att växla hos bankerna än på vanliga växlingskontor.

Växla.nu - Printscreen

Strategi

Anledningen till att vi lanserar växla.nu är framförallt att öka vår ställning inom resesegmentet och därmed kunna pusha Resebokningen lite till. Både genom branding och seo. Om det senare visar sig att vi hittar en ruskigt bra affärsmodell för sajten gör det ju inget , men det är som sagt sekundärt. Huvudsyftet när vi utvecklat sajten är att ge en bra service till en resesugen målgrupp.

Framtid

Vi hoppas att inom ett par månader komplettera tjänsten så att du även kan jämföra ditt betalkort. Vad kostar det tex att plocka ut pengar under resans gång? Eller är det rentav billigare att plocka ut pengarna i en uttagsautomat utomlands än att växla till kontanter här hemma?

Har du tips och idéer på hur sidan kan bli ännu bättre? Skriv gärna en kommentar nedan så ska vi göra vårt bästa!

Taggar: , , ,