Andreas och jag utmanande för ett par veckor sedan varandra i en intern tävling. Den går ut på att få igång en innehållssida och få in så mycket pengar som möjligt på den. Nu har sidorna börjat ranka, Andreas ligger åtta på termen gratis framkallning och jag ligger sexa på framkalla bilder. Jag kan även stolltsera med en bra rankning på ett par mindre sökta termer som t.ex. framkalla affisch.

I helgen tog jag i varje fall ledningen och lyckades generera hela två sales. Nu siktar jag på att få minst fem till denna vecka och därmed dryga ut mitt försprång mot Andreas ytterligare (Min analys är att han kanske får 1-2 sales denna vecka).

Andreas tror sig dock snart gå om mig när han kommer topp tio på termen framkallning (nu ligger han på en 14:e plats). Jag är mer tveksam och tror mer på min strategi med ett par bra söktermer kombinerat med min lista över fotoprodukter som gör att jag får många long-tail sökningar. Ett hett tips är för övrigt att använda sig av just listor. Det ger med en relativt liten textmassa bra rankning på många long-tail-termer.

Taggar: , , , , ,